Glutenvrije chocoladetaart #raw

Standaard

Dit heerlijke rauwe taartje, zonder gluten, doet het goed op feestjes of gewoon als tussendoortje. Het vult enorm en is een genot voor je ogen (zie de foto onderaan dit blog) en je smaakpapillen!

Ingrediënten taart
– 60 gram cacao boter
– 150 gram walnoten
– 100 gram hazelnoten
– 100 gram zonnebloempitjes
– 200 gram banaan
– 100 gram white mulberries
– 5 eetlepels cacao poeder
– 2 theelepels lucumapoeder
– Snufje himalaya zout
– 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)

Ingrediënten toplaagje van de taart
– 40 gram cacao boter
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 eetlepel lucumapoeder
– 3 eetlepels cacao poeder
– 3 eetlepels rijst stroop
– Half handje white mulberries
– Half handje goji bessen

Aan de slag
A. Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
B. Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
C. Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
D. Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
E. Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
F. Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
G. Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
H. Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
I. Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
J. Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
K. Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
L. Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast.

De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.

Dit artikel is ook te vinden op vivonline.nl.

**RAW CHOCOLATE CAKE** (ENG)

This delicious raw cake without gluten, does it well at parties or just as a snack. It is a feast for your eyes (see the picture below) and your tastebuds!

Ingredients cake
– 60 grams cacao butter
-100 grams walnuts
-50 grams almonds
-100 grams hazelnuts
-100 grams of sunflower seeds
-200 grams of banana (dates are also an option)
-100 grams white mulberries
-5 tablespoons cacao powder
-2 teaspoons lucumapowder
-a pinch of Himalayan salt
-a couple of Stevia drops or 2 tablespoons rice syrup (this is optional if you like sweet, taste during adding!)

Top-layer ingredients
-40 grams cacao butter
-1 tablespoon coconut oil
-1 tablespoon lucuma powder
-3 tablespoons cacao powder
– a couple of Stevia drops or 3 tablespoons rice syrup (taste during adding!)
-Half a handful of white mulberries
-Half a handful of goji berries

Getting started

  1. Warm up 60 grams cacao butter au bain-marie (stay under 41 degrees Celcius) until it is liquid.
  2. Shredder the sunflower seeds as fine as possible in your food processor. Then add the walnuts, almonds and hazelnuts and grind the whole as fine as possible.
  3. Then add the liquid cacao butter, sliced banana (or dates), white mulberries, lucuma powder, cacao powder and a pinch of Himalayan salt. Mix it in your food processor until smooth. Sometimes you need to help the food processor with the sticky stuff. Help by stirring with a spoon.
  4. Test the mix. Do you like it sweeter? Then add Stevia or rice syrup.
  5. Take a cake pan (I prefer a round cake pan) and line it with baking-paper.
  6. Divide the mix nicely all over the cake pan. With the back of a spoon you firmly push the mix down. Then put the cake pan in your freezer.
  7. Now we are going to make the top layer of the cake. Heat 40 grams cacao butter and coconut oil au bain-marie (stay under 41 degrees Celsius) until it is liquid.
  8. Add 1 tablespoon lucuma powder, 3 tablespoons cacao powder and 3 drops Stevia (or 3 tablespoons rice syrup) to the melted cacao butter and coconut oil. Stir till it becomes smooth.
  9. Take the cake after half an hour from the freezer (it must feel hard). Pour the liquid top layer over the cake (the cake is still in the cake pan!).
  10. Then immediately sprinkle the white mulberries and goji berries on top, as decoration.
  11. Put the cake back into the freezer. After 15 minutes, as the top layer has become hard, get the cake out of the freezer.
  12. Remove the cake from the cake pan and cut it with a sharp knife into the desired shape and portions.
  13. And then: ENJOY!!!!!

Put the leftovers in the freezer.

img_8819

 

Plaats een reactie